Del STATISTER MED FREMMEDE SPRÅK FRA ALLE VERDENS HJØRNER SØKES!

STATISTER MED FREMMEDE SPRÅK FRA ALLE VERDENS HJØRNER SØKES!



Lilleborg Teatergruppe er en amatørteatergruppe (som riktig nok av og til knytter til seg enkelte proffesjonelle utøvere), og er tilknyttet Lilleborg kirke på Torshov i Oslo. Den ledes av skuespiller ved Det Norske Teatret Grethe Ryen. De medvirkende er i all hovedsak voksne mennesker med en eller annen tilknytning til Bydel Sagene, og gruppa har siden oppstarten i 1997 for det meste satt opp stykker av Oslos egen dikterhøvding Oskar Braaten (1881 - 1939),som skrev bøker og teaterstykker med handling fra nettopp Sagene og Akerselva.

Våren 2016 vil vi sette opp Braatens stykke «Godvakker-Maren», som handler om to unge jenter som kommer gående fra Ringerike til Sagene for ca 100 år siden for å søke jobb og livsmuligheter. Stykket åpner med at de kommer fram til gata på Sagene tidlig en morgen, trøtte og slitne etter å ha gått hele natta.

I denne oppsetningen ønsker vi å lage en slags «prolog" ved å fylle inngangspartiet fram til scenerommet med små grupper av mennesker fra forskjellige steder i verden, og slik vise hvordan dagens innvandrere til byen vår kommer med de samme forhåpninger og drømmer som jentene dengang, bare litt lenger borte fra.

Konkret tenker vi at vi danner grupper på to eller tre som snakker samme språk, og gir dem i oppgave å si et par setninger til hverandre på sitt eget språk lignende de første replikkene i originalstykket.

Første oppmøte er onsdag 23.september kl 19.30 i Lilleborg kirkes menighetssal ( Oskar Braatensgt. 34).

Deretter vil det bli en prøve antakelig mandag 16.november fra kl 17, og så noen prøver (4-5 kanskje) i løpet av perioden februar til slutten av april. Spilleperioden blir ca 6 forestillinger i månedsskiftet april/mai 2016.

Siden dette er en amatørgruppe uten egne midler, kan vi ikke tilby noen form for betaling til statister. De aller fleste - også lederen - gjør arbeidet på frivillig basis uten lønn.
Skulle noen likevel ha lyst og anledning til å være med på dette prosjektet, ta kontakt med undertegnede, og/eller møt opp i Lilleborg kirke 23.september kl 19.30!

For mer info, kontakt:

Grethe Ryen

telf.: 97690660


Les mer

Søknadsperioden er utløpt

Søknadsperioden for denne jobben er utløpt. Du kan fortsatt lese om det, men det er ikke lenger mulig å søke.

Se alle jobber